KON-KURD yeni yönetimini belirledi

actualite_49

Kon-Kurd

Avrupa Kürt Dernekleri Konfederasyonu’nun (KON-KURD), 15. Olağan Kongresi Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleşti. Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İsveç, İsviçre, İngiltere, Norveç, Danimarka, Avusturya Kürt Dernekleri Federasyonlarını çatısında toplayan KON-KURD Kongresine, Kongra-Gel Başkanı Zübeyir Aydar, Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay, PJAK Başkanı Haci Ahmedi, PYD Avrupa Temsilcisi Fuat Ömer, CDK Temsilcisi Xabat Öcalan ve Kürt Siyasetçi Sakine Cansız yanısıra 150 delege katıldı.

Yoğun gündemle gerçekleşen Kongrede bir konuşma yapan Kongra-Gel Başkanı Zübeyir Aydar, yerel seçimler ardından gerillanın 1 Haziran’a kadar eylemsizlik kararı aldığını hatırlatarak, ordunun operasyonlarına devam ettiği DTP ve KESK’ye yönelik operasyonların yapıldığını belirtti. Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Kürt sorununa ilişkin açıklaması ile Kürt sorunu etrafında yaşanan tartışmalara da değinen Aydar, “ateşkes sürecinin uzatılması taleplerini de değerlendirerek 1 Haziran’da bir açıklama yapacaklarını” bildirdi.

Konuşmalar ardından KON-KURD yönetim kurulu raporu okundu. Raporda federasyonların dernek yönetimlerini işletme ve gerekli projeleri sunma konusunda yetersiz olduğu eleştirisi yapıldı. Yine federasyon yönetimlerinin kolektif olamaması eleştirisi getirildi.

Eleştiri ve öneriler ardından 7 kişiden oluşan yeni bir yönetim seçildi. Kongre’de seçilen yönetim akşam saatlerinde toplanarak görev bölümü yaptı. 5 asil 7 kişilik yürütme kurulunun oluşturulduğu toplantıda, başkanlığa yeniden Nizamettin Toğuç seçildi. Felat Sümerkan ve Özgür Taş ise başkan yardımcılığına seçildiler. İsmet Kem, Xalit Azizoğlu ve Sevgi Gül ‘de Örgütleme ve Eğitim’, ‘Dışilişkiler ve Proje’, ‘Kadın’, ‘Basın-Yayın’ ve ‘Maliye’ komisyonları için de görevlendirildi.

ANF NEWS AGENCY

Yorum bırakın